Haber

Kayseri Büyükşehir’den 3 milyar liralık yatırım

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri’de gönüllü belediyeciliğin en güzel örneklerini sergileyerek 4 yıldır aralıksız hizmet veren Önder Büyükkılıç, bir yandan sosyal belediyecilik faaliyetleri yürütürken, diğer yandan da belediyecilik faaliyetleri yürüterek kentte yol yapım çalışmalarını sürdürdü. Bilim İşleri Bakanlığı. Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Fen Dairesi Başkanlığımız aracılığıyla şehrimizin yönetimine geldiğimiz 4 yıllık süreçte yaklaşık 3 milyar TL’lik yatırımı buluşturduk. Antik kentimize hayırlı olsun” dedi.

YOL ÜRETİMİNE 1,5 MİLYAR TL’Nİ AŞAN YATIRIM

Kayseri’yi ulaşılabilir bir şehir haline getirmek için tüm altyapı çalışmalarını titizlikle yürütmeye çalıştıklarını belirten Başkan Büyükkılıç, ulaşımın daha güvenilir, konforlu ve hızlı olması için çalıştıklarını belirterek, “4 yıllık başkanlığım süresince Kayseri’de ulaşımın güvenli, konforlu ve hızlı olmasını sağlamaya çalıştık. Biz denedik. Çok şükür epey mesafe kat ettik. Bu noktada şehrimizin kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına her noktasında ihtiyaç duyulan yeni yol, yol bakım, onarım ve genişletme çalışmalarını ivedilikle gerçekleştirdik. Sadece yol yapım çalışmaları kapsamında 4 yılda toplam 1 milyar 513 milyon 246 bin 272 TL harcadık. Kayseri’nin ulaşılabilir bir şehir olması için elimizden geleni yaptık. Şehrimize değer kattığını düşünüyor, insanlarımıza güvenli ve konforlu ulaşım diliyorum.”

“1,5 MİLYAR TL’LİK YOL İNŞAATI ALTYAPI İLE ASFALT YAPTIK”

Geride bıraktığı 4 yıllık cumhurbaşkanlığı döneminde 1.5 milyar TL’ye yakın yol altyapısı ve asfalt hazırladıklarını söyleyen Büyükkılıç, şunları paylaştı:

“Kayseri’de adeta yollarımızı asfaltla süsledik. Son 4 yılda toplam maliyeti 1 milyar 449 milyon 900 bin TL olan yol altyapısını hazırlayarak 895 bin 500 ton asfalt ürettik. Fen İşleri Daire Başkanlığımız ile 4 yılda şehrimize 3 milyar dolar yatırım yaptık. Başta Kayserili hemşehrilerimiz olmak üzere misafirlerimizi rahat ve inançlı şekillerde ağırladık. Kayseri halkı ve misafirlerimiz her şeyin en iyisine layıktır. Allah güzel kılsın. Kazasız ulaşım nasip etsin” dedi.

Başkan Büyükkılıç, Fen İşleri Başkanlığı tarafından toplam 3 milyar TL’yi bulan yatırımlar arasında katlı kavşaklar, alt ve üst geçitler, yol alt yapı hazırlık ve asfalt işleri, millet bahçesi ve mesire alanları üretimi, hobi bahçesi üretimi olduğunu da bildirdi. , yaya yolları, bisiklet yolları, mevcut park ve bahçelerin bakım onarım çalışmaları gibi faaliyetlerin de yapıldığını paylaştı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç’ın yönetiminde Fen İşleri Başkanlığı aracılığıyla 4 yılda kente toplam 2 milyar 963 milyon 146 bin 272 TL yatırım yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu