Haber

Dursun Özbek: “Bundan sonra yapacağımız çalışmalar 250 konut ve 10 okul için olacak” -2-

– Dursun Özbek: “Bundan sonra yapacağımız çalışmalar 250 konut ve 10 okul için olacak”

Galatasaray Lideri Dursun Özbek:

“‘Birlikte 1905’ Galatasaray’ın depremzedelere desteğini gösterdiği yardım kampanyasıdır”

İSTANBUL – Galatasaray Lideri Dursun Özbek, depremzedelere yardım için ‘Birlikte 1905’ kampanyasını başlattıklarını açıkladı. Özbek, deprem bölgesine 250 kalıcı konut ve 10 okul yapacaklarını da duyurdu.

Galatasaray Lideri Dursun Özbek, Galatasaray Lisesi’nde depremzedelere yardım için düzenlenen müzayedede açıklamalarda bulundu. Önder Özbek, 6 Şubat’ta büyük bir afet yaşandığına değinerek, “Ülkenin yaklaşık yüzde 20’si büyük bir deprem felaketiyle karşı karşıya kaldı. 15 milyona yakın kardeşimiz bu afetle karşı karşıya kaldı. Bölgeyi görmüş biri olarak, Oradaki felaketi tarif etmek mümkün değil.Büyük bir felaket.Orayı görünce yaşadığımızın bambaşka bir durum olduğunu görüyoruz.Türk milletimizin başı sağolsun.Olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Deprem ailelerine sabırlar diler yaralılara acil şifalar dilerim depremin ilk günü yönetim kurulundan arkadaşlarımızla kriz masası oluşturduk bölgeye geldik Erden Timur içerideydi İlk gün bölge.Amacımız bölgenin ihtiyaç sahiplerini tespit etmek ve gönderilen yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktı.Yardımların dağıtımı için örgütlenme şart.Maraş ve Hatay’da depolar tuttuk.Araçları teslim ettik. Destek ulaşımı için. Galatasaray’da gönüllü sayısı çok fazla. ışık saçarak görevlerini yaptılar. Depremde mağdur olan ve evleri yıkılan kişilerin nakledilmesi gerekiyor. A Takım otobüsümüz ve 25 otobüsümüz, yardım için vatandaşlarla birlikte bölgeye gitti. 1000’e yakın depremzedeyi bölgeden çıkardık. Galatasaray her zaman bu sürecin içinde olacaktır. Tüm Galatasaray taraftarlarının gurur duyacağı bir forma bürünecek. Barınak ihtiyacını karşılamak için 500 konteyner olarak çalışmalara başladık. Çok dikkat çekti. Şu anda bölgeye 500 konteyner sevk edeceğiz. Bir kısmını Gaziantep’e bir kısmını da Kahramanmaraş’a göndereceğiz. Galatasaray olarak ilk günden bu yana bu felaketin yaralarını sarmak için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Bununla yetinmeyeceğiz. Bu işte süreklilik var” dedi.

“250 konut ve 10 okul yapacağız”

Bölgedeki konut sorununa dikkat çeken Özbek, “Bölgeye gittiğimde Bakan Murat Kurum ile görüştüm. ‘Bölgenin bundan sonra ihtiyacı ne?’ Dedim, konut sorunu geliyor, konut sorunu ekonomiyi de etkileyen bir sorun, ‘Galatasaray olarak 250 kalıcı konut yapacağımın sözünü veriyorum’ dedim. ‘Ülkeme güveniyorum, ülkesine ve devletine yardım için ellerinden geleni yapacaklar’ dedim. ‘300-350 milyon TL bütçeyle 250 konutu nasıl yapacaksınız?’ diye sordu, ‘Bakanım 30 milyon taraftarım var, yola çıktığımızdan beri beni yalnız bırakmadı’ dedim. 30 milyon taraftara 10 milyon bağışlasak 300 milyon yapar.Eğitim bölgenin en kıymetli ihtiyaçlarından biridir.Eğitimin devamı için okullara ihtiyaç vardır.Milli Eğitim Bakanıyla da görüştüm.O Beni aradı, okul inşaatı için takviye yapıp yapamayacağımızı sordu, hiç çekinmeden ’10 tane okul yapacağız’ dedim. 6 derslikli 8 derslikli binalar.Milli Eğitim Bakanına bu sözü verdim.İlk günden beri bu böyle.Faaliyetlerin devam etmesi için karşılıksız bir emek var. Yaptıklarımızla yetinmeyeceğiz. Bu anlamda depremin yaralarını sarmak için elimizden gelenin en iyisini ve en fazlasını yapacağız” dedi.

“‘Birlikte 1905’ Galatasaray’ın depremzedelere desteğini gösterdiği yardım kampanyasıdır”

Galatasaray’ın insan gücünün yanı sıra planlama ve uyum kabiliyeti yüksek olduğuna değinen Dursun Özbek, “Daha yapılanmış, kapsayıcı ve sürdürülebilir olması adına oluşturduğumuz ‘Birlikte 1905’ kampanyamızı, ortaya koyduğumuz kapasiteyi sizlerle paylaşmak isterim. içinden geçtiğimiz bu çetin süreçte.Bugün ‘Birlikte 1905’.Galatasaray’ın depremzedelere destek için var gücüyle gösterdiği yardım kampanyasıdır.Bugün hep birlikte kampanyamızı başlatıyoruz. Adı ‘Birlikte 1905’.Depremde zarar gören kardeşlerimize desteğimizi artırarak sürdürmeye odaklanacağız.10 okul için olacak.Önümüzdeki dönemde de acil durum yönetim planımızı yaparak acil durum yönetim planımızı yapacağız. kulübün insan gücünü daha eğitimli ve daha fazla fayda sağlamak için alacakları eğitimlerle, ihtiyaç sahiplerinin tüm zor anlarında yardıma hazır olacaklar. spor Bir kulüpten çok daha fazlası. Bu konuda öncü olmaya devam edeceğiz. Galatasaray’ın gücü her zaman birliktedir, bu temel hiç bitmeyecek” dedi.

kurtalan-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu