Haber

Dilan ve Engin Polat’ın avukatı dosyadan çekildi

Kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan Dilan ve Engin Polat’ın avukatı Çağdaş Çelik, müvekkillerinin tutuklanmasının ardından dosyadan çekildiğini açıkladı.

Çelik daha önce katıldığı bir programda “kara para aklama” tezlerinin delillerle ortaya konulması halinde belgeden çekileceğini açıklamıştı.

TELE1’den Egehan Erkün’e konuşan Çelik, “İddiaların kanıtlandığını kabul ediyor musunuz?” sorusunu yanıtladı. “Hayır, kabul etmiyorum. Dosyanın içeriğini görmedim. Sadece artık dosyada yer almak istemiyorum” dedi.

Ne oldu?

1 Kasım’da İstanbul merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonda aralarında Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da bulunduğu 17 şüpheli gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında şirketlerinde yapılan aramalarda dijital cihazları ve kitapları ele geçirilen, aralarında Polat çiftinin de bulunduğu şüpheliler hakkında Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından ön soruşturma raporu hazırlandı. Milyonlarca liralık giriş olduğu belirlendi.

Paranın yine aile bireylerine ait şirketler arasında aktarıldığının belirlenmesi ve son aşamada Engin Polat’ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul adlı şirkette toplanarak gayrimenkul ve çok sayıda araç satın alınmasının ardından ekipler, Şüphelilerin kimliklerini tespit eden ve kimliklerini tespit eden İstanbul Mali Suçlar Şube Müdürlüğü, İstanbul, Ankara, Yalova, Ordu merkezli Kırklareli ve Manisa’da 43 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Soruşturma kapsamında çalışmalarını sürdüren gruplar, Dilan ve Engin Polat’ın sahibi olduğu bir medikal şirketinin Ankara’da başka bir şirkete isim hakkı verdiğini ve bu şirketin hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın ele geçirilmeye çalışıldığını belirledi. ortakların kişisel hesaplarına aktarılacaktır.

Ekipler parayı bloke ederek 4 şüpheliyi gözaltına alırken, genişleyen soruşturmada aranan 3 şüpheli daha yakalandı.

Soruşturma kapsamında şüphelilerden Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu’nun da aralarında bulunduğu 14’ü tutuklandı, 9 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu