Ekonomi

Anadolu Sigorta/Tuğtan: Sektör Marmara depremine hazırlanmalı

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Tuğtan, deprem olduğunda 11 ilde 171 milyar lira teminatları olduğunu belirterek, bugüne kadar 2 milyar lirayı aşkın tazminat ödediklerini söyledi. Ödemelerin devam ettiğini belirten Tuğtan, sarsıntıdan en çok etkilenen branş olan itfaiye branşında ödenen hasarın yüzde 26’sını Anadolu Sigorta’nın karşıladığını bildirdi. Bu dersten alacağımız yeni ödevler.”

Sigortacıların görevinin sadece tazminat ödemek değil, değerleri korumak olduğunu belirten Tuğtan, dosya işlemlerini beklemeden depremzedelere destek amacıyla hasarın yüzde 30’unun peşin ödendiği bilgisini verdi.

“Hazırlıklar yapıldı”

Marmara depreminin ülkede nüfus yoğunluğu yüksek olan İstanbul, Bursa ve Kocaeli gibi şehirleri de etkilemesinin beklendiğini hatırlatan Tuğtan, “Depremle birlikte tsunami, sel, sel, baraj taşması, yangın ve patlamalar, güvenlik zafiyetleri söz konusudur. Bu depremi üstlenebilecek güce sahip olmakla birlikte, şirketlerin kriz senaryolarına hızlı yanıt verebilmeleri için hazırlıklı olmaları çok değerlidir. Bu kapsamda biz Anadolu Sigorta olarak hazırlıklarımızı ” insan odaklı” programını deprem senaryoları üzerine kurguladık. “Toplantılar yaptık, mevcut sistemleri ve dokümantasyonları inceledik, verileri inceledik. Bunların sonucunda 9 odak alan kapsamında projelerimiz devam ediyor” dedi.

“İlk çeyrek prim üretimi 9.1 milyar lira”

Tuğtan, Anadolu Sigorta’nın finansal sonuçlarına da değinerek, “Geçen yılı prim üretiminde yüzde 121 artışla kapatan şirketimizin prim üretimi, 2023 yılının ilk çeyreğinde 9,1 milyar TL olarak gerçekleşti. yüzde 10 pazar payına sahip sektör. Anadolu Sigorta olarak her yıl güçlenen mali yapımızla ülkemizin teminatı olmaya devam ediyoruz.”

Tuğtan, 1 Ekim 2021 tarihinden itibaren BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer alan şirketin, orman yangınlarını önlemek için “Ormanın Gözleri Projesi” ile 2023 yılında 4 yeni yangın gözetleme kulesini hizmete açacağını sözlerine ekledi.

hamamozuhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu